Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

«ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΧΕ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ…!!!»

Ένα κείμενο γραμμένο με ειλικρίνεια, με περίσσια ευαισθησία και πάθος, που σου λέει την πραγματικότητα, την πικρή αλήθεια, βασισμένο σε χειροπιαστά στοιχεία, δεν μπορεί να μην σε πειράξει.

Σου ξύνει νωπή πληγή.

Σου προκαλεί συγκίνηση, σε βάζει σε συλλογισμό.

Ο Demetrios Tsoumbanos, διαβάζοντας την περιγραφή για τα χαμένα χωριά μας σε καιρό κιόλας δημοκρατίας, «Δεν έχουμε ποιος να μας θάψει τους νεκρούς»,  έφερε για μια στιγμή στη μνήμη του τη διορατικότητα ενός παθιασμένου Μητροπολίτη, που έκλαιγε η ψυχή του για τ’ Άγια χώματα πέρα απ’ το σύνορο κι έκανε ένα γλαφυρό σχόλιο…

Το οποίο, για να μην περάσει απαρατήρητο - για να του δώσω την έμφαση που του αρμόζει - επέλεξα να κάνω ξεχωριστή ανάρτηση.

Προσέξτε πόσο δυνατά τα λέει ο φίλος μας, ο Demetrios, από τη Βοστόνη:

«Αγαπητέ μου Γιώργο!

Με αυτό το κείμενο μου θύμησες τον Μακαριότατο Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, τον αξέχαστο Σεβαστιανό, που όταν ο Ραμίζ Αλίαϊ άνοιξε τα σύνορα το 1991, μου τηλεφώνησε και μου είπε:

«Demetri, σήμερα χάσαμε για καλά τη Βόρεια Ήπειρο. Ο Ραμίζ Αλίαϊ είναι πιο έξυπνος από το Χότζα.

Άνοιξε τα σύνορα και φοβάμαι ότι θα αδειάσει η Βόρειος Ήπειρός, αλλά και όλη η Αλβανία από τους δικούς  μας, αλλά και από κακούς Αλβανούς από τις φυλακές, που θα έρθουνε στην Ελλάδα για να δουλέψουνε.

Πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε, να κρατήσουμε τους νέους κοντά στα σύνορα, για να μπορούν να γυρίζουν στα χωριά τους, να τα κρατήσουμε ζωντανά!

Η Βόρειος Ήπειρος χωρίς κόσμο και νεολαία, είναι πεθαμένη!!!»

Πόσο δίκιο είχε ο καημένος…».


Γιώργος ΜΥΤΙΛΗΣ

18/03/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.