Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΘΑΨΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ

Ο Αντώνης Βασίλης είναι ένα σεβαστό, αξιόλογο πρόσωπο.

Ένας από τους πολλούς καλούς μου φίλους. Ένας από τους ήρωές μου, που μου ανοίγουν διάπλατα την πόρτα της ψυχής τους και μπαίνω μέσα.

Πριν από μερικά χρόνια μού εξιστόρησε ένα γεγονός. Βάσει του οποίου τότε έγραψα ένα κείμενο. Ενώ ετοιμάστηκα να το συμπεριλάβω σε βιβλίο, με σταμάτησε.

Με την ιδέα να τ’ αναφέρει πρώτα ο ίδιος. Κατά την ταπεινή του γνώμη, σε μια μαζική συγκέντρωση.

Από τότε άλλαξαν πολλά πράγματα . Δυστυχώς προς το χειρότερο. Κι αναθεώρησε ο Αντώνης πρόσφατα τη στάση του.

Δεν θεωρεί τώρα πια τη δημοσίευση του κειμένου πισώπλατη μαχαιριά…. 

Η είδηση:

Το 2001, όταν επισκέφτηκε την Αλβανία ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, έκανε μια ιδιαίτερη συνάντηση με τον Έλληνα Πρόξενο, κύριο Καποδίστρια, τον βουλευτή και πρόεδρο της Ομόνοιας, κύριο Ντούλε και τους Υφυπουργούς: Γεωργίας και Υγείας, του ΚΕΑΔ στην τότε κυβέρνηση συνεργασίας με το Σοσιαλιστικό Κόμμα: κυρίους Θωμά Μήτσιο και Αντώνη Βασίλη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί ο Αρεοπαγίτης για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. 

Οι κύριοι: Ντούλες και Μήτσιος, σαν να «είχαν» προ συνεννοηθεί. Ανέφεραν: Στρώνονται δρόμοι στα χωριά μας, κατασκευάζονται γέφυρες, καλλωπίζονται πλατείες… Γίνεται τεράστια δουλειά για τη βελτίωση των δικτύων ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.

Αλλάζει, γενικά, η εικόνα του τόπου μας. Κι επηρεάζει ορισμένους μετανάστες να γυρίσουν στα σπίτια τους. Για να επιβιώσουν, συγκροτούν ιδιωτικές επιχειρήσεις…

Το σχόλιο:

Με την ρόδινη παρουσίαση της κατάστασης - ψέμα με ουρά, προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα λεφτά του ελληνικού δημοσίου, που είχαν «πέσει με το τσουβάλι», όλο αυτό το διάστημα, στον τόπο μας.

Ένα χρώμα του ‘φευγε, άλλο του ερχόταν του Αντώνη Βασίλη. Τ’ αναβόσβηναν τα λαμπάκια απ’ το θυμό. Το ψέμα, που πήγαινε σύννεφο, του ‘σπαγε νεύρα και τύμπανα μαζί...

Όταν κατάλαβε ότι η ενημέρωση έληξε κι ότι οι επίσημοι το 'χαν ρίξει πια στο φαγοπότι, δεν άντεξε.

…Και ξέσπασε:

- Τα χωριά μας, κυρίως στους Αγίους Σαράντα και στο Δέλβινο, αδειάζουν συνεχώς. Μερικά έσβησαν τελείως από το χάρτη. Στα περισσότερα η κατάσταση είναι απελπιστική. Σ’ αυτά τώρα συναντάς μόνο παρήλικες. Στ’ απόμερα, πιάνεις τα κλάματα ...

Δεν έχουμε ποιος να μας θάψει τους νεκρούς;!...

Τηλεγραφικά είπε όλη την αλήθεια. Παρουσίασε την πραγματική εικόνα του τόπου μας. Πέταξε το ψέμα σε κάδο απορριμμάτων. Και ηρέμησε η ψυχή του. 

Θα αναρωτηθείς: 

Πώς ξεστομίζουν χοντρό ψέμα οι πολιτικοί μας;! Δεν έχουν τσίπα πάνω τους, δεν έχουν τύψεις;! 

Συνεχίζεται ομαλά και παραπέρα ο συλλογισμός σου: 

Το ψέμα και οι τύψεις, μπροστά στο να παραδέχεσαι το άδειασμα του τόπου σου, είναι ασήμαντα.

Αφού μας παράτησε, μας άφησε στο έλεος της τύχης η πατρίδα μας, η Ελλάδα, θα μαραζώσουν οι «εκλεχτοί» μας(;!)

Ούτε αγώνα δίνουνε, ούτε και παραιτούνται.

Μόνο καταστρέφουν. 

Και καταστρέφοντας πλουτίζουν ...


Γιώργος ΜΥΤΙΛΗΣ
19/01/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.