Η Δέσποινα Κυριάκη φροντίζει, περιποιείται κήπο σε μπαλκόνια:
Στους Αγίους Σαράντα και στην Αθήνα.
Η μανία της είναι να σπέρνει σε γλάστρες, σε παρτέρια βασιλικό, δυόσμο, μοσκοτρίφυλλο,
μαϊντανό, ανθό…
Τσιμπάει φύλλα και κλωνάρια κι αρωματίζει μ’ αυτά τ’
ανακατερά:
Το λαχανόψωμο, τη σπανακόπιτα...
(Ανοίγει το φύλλο κρούστας μόνη της).
Την ορεκτική ρυζόσουπα που σηκώνει τον άρρωστο.
Το μπριάμι, το τουρλί, τα κιοφτεδάκια…, που τρως τον
περίδρομο και δεν κάνεις χορταμό…
Δεν της περνάει κάτω το καλό φαγητό - να το γευτεί μόνο με
τον σύζυγό της, τον Προκόπη - αν δεν προσφέρει πιάτο και σε διπλανή οικογένεια.
Αν δεν έχει στο τραπέζι προσκεκλημένο.
Όταν μαγειρεύει η Δέσποινα Κυριάκη μοσχοβολάει από τ’ άρωμα
του νόστιμου φαγητού της όλη η γειτονιά.
Γιώργος ΜΥΤΙΛΗΣ
08/11/2015
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου