Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΟ ΜΑΓΑΖΙ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ, ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΟΛΩΝ

Έχει πλέον το δικαίωμα της πραγματικής αλλαγής στην Ομόνοια ο νεοσύστατος Γενικός Πρόεδρός της.

Να μετατρέψει την Εθνική μας Οργάνωση από μαγαζί ορισμένων σε σπίτι όλων.

Παράλληλα με την ικανοποίηση για την εκλογή του, μεσολάβησε και η πικρία.

Ο Λεωνίδας Παππάς δεν ελέγχει το Γενικό Συμβούλιο.

Μετά από την πρώτη κιόλας  συνεδρίαση διατυπώνει:

«Δεν είναι το βουνό και η ανηφόρα μπροστά σου, που σε καταβάλει, όσο το χαλίκι στο παπούτσι σου...».

Το κατεστημένο - ένα μυαλό με φραγμένες αρτηρίες - συνεχίζει να εμποδίζει.

Κι ας έχει τα χέρια δεμένα... 

O πρόεδρος άρχισε ν’ αποδίδει, να κάνει τα κηρύγματα πράξη:

Ξεχορτάριασε την είσοδο των κεντρικών γραφείων, ξεσκούριασε την κλειδαριά, φώτισε την πρόσοψη.

Ενεργοποίησε ένα βασικό μηχανισμό:

Το Πολιτικό Συμβούλιο.

Που παρά πολλά χρόνια ήταν σε αδράνεια.

Κατέβηκε στη βάση κι ήρθε σ’ επαφή με τοπικούς παράγοντες: 

Δημογέροντες προέδρους τοπικών οργανώσεων, απλούς πολίτες.

Είπε κι άκουσε. Έκανε εποικοδομητικό διάλογο μαζί τους.

Συναντήθηκε με τον Αλβανό πρωθυπουργό - αρκετά θετική η πρωτοβουλία - για να βρεθούν κοινά σημεία συνεργασίας και κατανόησης.

Κι ας συμφώνησαν ότι διαφωνούνε.

Παρόμοια κίνηση τίθεται καθήκον να κάνει και με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Αφού παραμένουν άλυτα πολλά ζητήματα…

Γίνονται παραβιάσεις κι από τις δύο πλευρές.

Πρόσφατα έγινε απόπειρα δημογραφικής αλλοίωσης στο Πωγώνι, αλλοιώνει παράλογα τα ονόματά μας η Μεταφραστική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ της Ελλάδος…η επαναφορά της σύνταξης του ΟΓΑ στους ηλικιωμένους μας εκκρεμεί…

(Σε τέτοιου είδους παραβιάσεις οι προσωπικές επαφές είναι πιο αποτελεσματικές σε σχέση με τις επιστολές διαμαρτυρίας, όσο έντονες κι αιχμηρές κι αν είναι…)

Μπήκε μέσα στο σπίτι του κατεστημένου ο Γενικός Πρόεδρος, το βρήκε άνω - κάτω κι έπιασε δουλειά ν’ αλλάξει πολλά πράγματα.

Βασικός στόχος του είναι «να γίνει κάθε δυνατή ενέργεια για την ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων της μειονότητας».

Με τη λογική ότι «η Ομόνοια δεν μπορεί να γίνει ούτε η ουρά, ούτε το συμπλήρωμα και ούτε η συνιστώσα κανενός πολιτικού φορέα».

Βλέπουμε ότι ο αρχηγός μας γνωρίζει, ζυγίζει, τολμάει.

Φαίνεται να ‘χει δυναμικότητα, φαντασία, καινούργιες ιδέες, κέφι και διάθεση για δουλειά.

Ως πότε όμως;

Να δούμε…

Ας πιστεύουμε ότι δεν θα την πατήσουμε και με το Λεωνίδα…


Γιώργος ΜΥΤΙΛΗΣ
13/04/2015 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«ΟΜΟΡΦΟΣ ΝΕΚΡΟΣ»

(Κοινωνικό θέμα) Φέρνω στο νου μου δύο συγκινητικές στιγμές, που σχετίζονται με το μοιραίο. Με το θάνατο. Τη μία την αποτύπωσα σε συζήτηση με τον οφθαλμίατρο, Χρηστάκη Τζούμπη. Λέει ο φίλος μου: «Δε φοβάμαι το θάνατο, αλλά τον τάφο. Το παράχωμα. Το χώμα που ρίχνει πάνω στο νεκρό ο νεκροθάφτης. Απ’ αυτό πανικοβάλομε. Κι η μάνα μου δεν φοβόταν το θάνατο. Εσένα, αγόρι μου, πονώ, μου έλεγε πριν φύγει. Σε σκέφτομαι στεναχωρημένο με το δάκρυ στο μάτι, να κάθεσαι πάνω από το στολισμένο φέρετρό μου στη μέση του οντά και θλίβομαι». Ο Χρηστάκης καταλήγει:  «Ακόμα και στα τελευταία της, η καλή μου μάνα, είχε όμορφη ψυχή!»      Η δεύτερη στιγμή: Μου έχει συμβεί να ακούω, συνήθως γυναίκες, βγαίνοντας από παρηγοριά, από οικογένεια που έχασε αγαπημένο πρόσωπο, ανάμεσα στα διάφορα, να λένε: «Όμορφος νεκρός. Σαν να κοιμόταν. Σαν να ήταν ζωντανός. Έτοιμος να σου μιλήσει … !». Σε μέρα βαθιού πόνου, πένθους γίνεται η συζήτηση. ...

«ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ, ΡΕ ΠΑΛΙΟ ΨΩΜΙ…!»

(… Έτσι φωνάζουμε ο ένας τον άλλο, όταν βρισκόμαστε με το φίλο μου, τον τυπογράφο). Όταν το ‘83, νέος δημοσιογράφος, επισκέφτηκα το Βουλιαράτι, στο καφενείο μού απεύθυναν το ερώτημα:  - Μήπως δουλεύεις μαζί με τον Κώστα Λάγιο στο τυπογραφείο; (Ορισμένοι, ακόμα και σήμερα, το δημοσιογράφο τον μπερδεύουν με τον τυπογράφο).   Σήκωσα τις πλάτες… - Όχι, δεν τον γνωρίζω - τους απάντησα. Ως τότε, δεν ήξερα καν όλο το προσωπικό του «Λαϊκού Βήματος», όχι και τυπογράφο… Με τους τυπογράφους ήρθα σ’ επαφή αργότερα, όταν το ‘φερε η δουλειά. Να ελέγχω την εφημερίδα της σειράς, από τη στοιχειοθέτηση και μέχρι την εκτύπωση. Συνήθως καθόμουν πάνω από το κεφάλι του Κώστα και κοιτούσα μ’ απορία την κουραστική εργασία του. Πώς έπαιρνε, ένα - ένα τα γράμματα απ’ τα κουτάκια της κάσσας και τ’ αράδιαζε με περίσσια υπομονή και αγάπη στο συνθετήριο. Κι «έγραφε», καλαίσθητα, τους τίτλους των κειμένων… Ήταν αστείος απ’ την κούνια, πειραχτήρι με ανοιχτό μυα...

ΤΟ ΖΟΥΛΑΠΙ

Πρώτα, να ξεδιαλύνουμε την απορία. Να μάθουμε πώς μπήκε ουρά, πίσω από το ονοματεπώνυμο, Κώστας Φράγκος, το «ζουλάπι».   Το ξεκίνησε ο πατέρας του, ο Πέτρος, σαν χαϊδολόγημα. Όταν ο Κώστας ήταν τόσος δα μικρούλης. Έφτασε μετά στην παρέα του , που το χειρίστηκε σαν παρατσούκλι. Αντί να το αισθανθεί σαν προσβολή, του έκατσε ωραία του Κώστα το παρατσούκλι. Όταν άνοιξε λογαριασμό στο facebook, αυτοσυστήθηκε με το περίφημο «ζουλάπι».   Κάποια στιγμή, μετά από χρόνια, ο Κώστας αποφάσισε να εμφανιστεί. Να μην μείνει στην αφάνεια. Δήλωσε το πραγματικό του όνομα. Αλλά, από αδυναμία για το παρατσούκλι, κράτησε και το «ζουλάπι».   Συχνά - πυκνά, στην τάξη, τον μικρό Κώστα, τον αποκαλούσαν Αλβανό. Μου ομολογεί την πρώτη περίπτωση, που τον πρόσβαλαν άσχημα και του έκατσε καρφί: «Μπήκε η δασκάλα στην τάξη και ζήτησε να σηκώσουν το χέρι τα αλλοδαπά παιδιά. Το σήκωσαν κάτι Πολωνάκια, κάτι Αλβανάκια... Εγώ δεν το σήκωσα. Ρίχνει μια ματιά η δασκάλα στον κατάλογο ...